B&B De Denneappel - Deutsch

De B&B

 De kamer

De slaapkamer is eenvoudig maar gezellig. Er staat een groot tweepersoons bed (180x200) op comfortabele hoogte, met verstelbare bodem. Een tafeltje bij het raam geeft uitzicht op de tuin. Er is een waterkoker om zelf thee of koffie te zetten. Kopjes, glazen, borden, bestek zijn aanwezig.

Er is geen bank, geen tv. Wel wifi, tijdschriften, boeken en spelletjes. De badkamer is ruim met toilet, douche en ligbad.

De kamer heeft een eigen ingang vanuit de tuin. Je kunt gebruik maken van het terras. 

Duurzaam

De Denneappel is duurzaam: volledig geisoleerd, verwarmd met warmtepomp en zonneboiler. Het ontblijt is (zoveel mogelijk) biologisch.


Omgeving

B&B De Denneappel ligt aan de rand van het mooie esdorp Rolde. Rolde is een historisch esdorp op de Hondsrug met veel rietgedekte huizen en de Roldertoren (Jacobuskerk), die een herkenningspunt vormt vanuit de omtrek. Rolde heeft veel voorzieningen: een goede echte bakker Pots, 2 supermarkten, 7 restaurants en een bowling. Fietsenmaker Kamp verhuurt (elektrische) fietsen.

De straat uit, loop je zo het bos in. Op loopafstand ligt Balloo en de Balloohoeve, met een biologisch winkeltje en een gezellig terras op het erf voor koffie, thee en ijs.

Op 10 minuten fietsen ligt het Ballooerveld, een prachtig uitgestrekt heideveld met schaapskudde. Bij de schaapskooi is een terras met heerlijke appeltaart. Naast de fietspaden zijn er ook mountainbike trails, over de heide en door het bos.

20 minuten fietsen (10 minuten met de auto) ben je in Gasteren en de Gasterse duinen, met heide en zandverstuiving

Het gezellige Assen ligt op 10 minuten met de auto, 20 met de fiets. In een half uur ben je in Groningen met auto of trein vanaf Assen.

Meer informatie op de pagina ´omgeving en activiteiten´.


Uw gastvrouw

Ik ben Anita Mooijman. Ik woon sinds een aantal jaar met veel plezier op deze mooie plek in Rolde. Ik geniet van de mooie omgeving en wil je graag uitnodigen deze te ontdekken. Ik ben graag in de tuin bezig, die een combinatie van moestuin en bloementuin is.


Foto´s